Witte wijn soorten

Witte wijn is heerlijk bij het avondeten. Je kunt het combineren met verschillende gerechten. Er zijn zoveel witte wijn soorten waar je uit kunt kiezen. Elke soort heeft een andere smaak. De variëteit van witte wijn hangt af van het type druiven, de regio’s waar ze worden gemaakt en de staat van de regio. Als je nieuw bent in de wijnwereld, kan het een beetje lastig zijn om onderscheid te maken tussen elk type witte wijn. Er zijn meer dan 20 druivenrassen voor witte wijn. Maar hier zijn de meest populaire.

 

Chardonnay

Chardonnay is om goede redenen een van de meest populaire witte wijnen. Deze druivensoort is veelzijdig omdat hij in verschillende klimaten kan groeien. Chardonnay wijn wordt gemaakt van druiven met een groene schil. Deze wijn heeft een rijke, knapperige en eiken smaak. De smaak van Chardonnay kan verschillen, afhankelijk van de regio en de rijpingsmethode. Deze wijn is geweldig om te combineren met delicate vis, gebraden kip en Gruyère-kaas.

 

Pinot Grigio

Pinot Grigio is een licht smakende wijn. Het heeft een fris en bloemig aroma. Deze witte wijn is afkomstig uit Frankrijk maar werd populair in Italië en Zwitserland. De smaak van Pinot Grigio kan variëren, afhankelijk van de regio waarin deze wordt verbouwd. De smaak van deze wijn bevat citrus, witte perzik, peer en grapefruit. Deze wijn is geschikt om van te genieten bij vegetarische gerechten, zeevruchten en pasta.

 

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is een druivensoort die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, maar ook goed groeit in Californië. Deze druif produceert enkele van de beste witte wijnen ter wereld. Sauvignon Blanc heeft een grote zuurgraad en mineraliteit bovenop tropische fruit smaken zoals passievrucht, kruisbes en groene appel. Deze witte wijn is geweldig om te combineren met kaas, oesters en delicate vis.

 

Chenin Blanc

Deze witte wijn is afkomstig uit Frankrijk. Maar het is ook een populaire variëteit in Zuid-Afrika. Het heeft een hoge zuurgraad en fruitsmaken. De smaak kan verschillen op basis van de regio waar het vandaan komt. Chenin Blanc kan worden onderverdeeld in dessertwijn, zoete wijnen en mousserende wijn. Dry Chenin Blanc heeft tonen van gember, kamille en kweepeer. Bovendien heeft Sweet Chenin Blanc tonen van mandarijn, mango en geroosterde amandel.

 

Moscato-wijn

Moscato is populair vanwege de betaalbaarheid. Deze witte wijn heeft een lichte en zoete smaak. Als je graag geniet van zoete wijn, wordt Moscato de beste optie. Het heeft de smaak van tropisch fruit met een hoog suikergehalte van de Muscatdruif. Deze wijn is ideaal om te combineren met pittig eten, zoute gerechten en desserts.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over verschillende soorten witte wijn of heb je vragen over witte wijn? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.